Home » , » tekhnik awal belajar paper guiling

tekhnik awal belajar paper guiling

Written By made oka jaya diputra on Tuesday, June 19, 2012 | 1:47 AM


sumber artikel copian dari : http://jienani.wordpress.com
bila blogwalking, orang tertarik dengan quest book yang menggunakan teknik paper quilling. sweet kot, kreatif je…so orang pon cuba la google teknik2 quilling di Youtube. senang je rupanya…1st try agak tak menjadi sebab orang potong kertas tu terlalu besar. nama pon 1st try kan, mana la ada quilling paper dan sewaktu dengannya tu…
dah bape lama orang tinggal pasal quilling tu, tetiba hari ni tergerak hati nk cuba buat lagi, dan cari tutorial untuk korang. orang punya quilling tak cantek, so pinjam hasil kerja orang lain jela,hu…
ni contoh questbook yang menggunakan teknik paper quilling
Image
santek tak?sangat santek kan?orang tak mampu la nak order questbook ni,sob2. maklaumlah, semuanya kene bajet, orang kan student lagi,huhu…so kene la belajar dan buat sendiri, tu pon kalau rajin nk letak questbook nanti. maklumlah orang dok kampung, sapa la nk conteng questbook orang nanti kan?ye dok,huhu
ok, ni tutorial untuk korang. susah payah orang print screen, paste, dan crop semula tau,hu. credit kepada redtedart.com…jom kita buat paper quilling!!!
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image 
Image
Image
senang je kan?mudah nak faham…selamat mencuba :)
p/s: sape nk copy gambar2 ni kasik la credit pada orang pulak. penat tau dok print screen, hu…hehehe :)
Share this article :

0 comments:

Post a Comment

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. bli blogen - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger